Platforma e-learningowa dla przemysłu spożywczego
Posiadanie dobrze wyszkolonej załogi, która rozpoznaje istotne kwestie higieniczne jest ważnym krokiem w celu uniknięcia zagrożeń mikrobiologicznych, które mogą wpłynąć negatywnie na reputację Twojej marki. W dzisiejszym przemyśle spożywczym rozwiązanie problemu niedoboru umiejętności stało się poważnym problemem. Stworzenie systemu, który zapewnia odpowiednie przeszkolenie pracowników w zakresie jak najlepszych praktyk higienicznych oraz bezpieczeństwa może stanowić duże wyzwane dla firm. Przy częstej rotacji personelu szkolenia bezpośrednie się skomplikowane w zarządzaniu i bardzo kosztowne.
Hygiene Academy to środowisko oparte na chmurze, zapewniające e-learning dla profesjonalistów w przemyśle spożywczym i napojowym. Szereg kursów opracowanych przez specjalistów sektorowych Diversey jest dostępny w wielu językach i uzyskał akredytację Urzędu Certyfikacji Ciągłego Rozwoju Zawodowego (CPD) jako „rozwiązanie zapewniające ustawiczny rozwój zawodowy”.
Elastyczność jest jedną z cech platform Hygiene Academy, która umożliwia użytkownikom korporacyjnym zarządzanie i wdrażanie własnych kursów szkoleniowych w ramach jednej platformy.
Dostęp do kursów może być również nabywany bezpośrednio przez osoby fizyczne w ramach ich rozwoju zawodowego.
Kursy opracowane przez Diversey
Kursy podstawowe
Podstawowe zasady higieny w przemyśle spożywczym.
Podstawy mycia i procesów sanityzacji w przemyśle spożywczym
Podstawy mikrobiologii w przemyśle spożywczym
Kursy dotyczące aplikacji
Kursy szkoleniowe opracowane dla określonych aplikacji higienicznych powszechnie spotykanych w przemyśle spożywczym.
Koncepcja i zastosowanie systemu CIP – kurs podstawowy
Koncepcja i zastosowanie systemu CIP – kurs zaawansowany
Mycie powierzchni zewnętrznych (OPC)
Kursy na temat procesów
Zaawansowane kursy poświęcone najlepszym praktykom w całym zakładzie.
Dobre praktyki produkcyjne (GMP) w przemyśle spożywczym
Higieniczny design w przemyśle
Kursy dotyczące kontrolowania wybranych mikroorganizmów
Kursy koncentrują się na określonych mikroorganizmach, które mogą wpłynąć na bezpieczeństwo produkcji, poprzez bezpośrednie lub krzyżowe zanieczyszczenie. Kursy te pomogą zwiększyć świadomość i zapewnią praktyczne porady dotyczące zapobiegania zagrożeniom bezpieczeństwa produkcji.
Program kontroli listerii w przetwórstwie żywności
Program kontroli campylobacter w przetwórstwie żywności
Hygiene Academy to jedno z rozwiązań w portfolio naszych Usług Konsultingowych Diversey (KBS). Programy te mają na celu sprostanie wyzwaniom związanym z bezpieczeństwem mikrobiologicznym żywności i wydajnością operacyjną przy jednoczesnym zmniejszaniu kosztów funkcjonowania zakładu. Poznaj nasze wszystkie kursy.